Епископ Милутин на прослави јубилеја ОШ „Свети Сава“ у Памбуковици

У суботу 19. маја 2018. године, на празник Преноса моштију Светог Саве Српског, прослављено је 120 година од оснивања Основне школе „Свети Сава“ у Памбуковици. Овако велики и значајан јубилеј увеличало је присуство Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Г. Милутина, који је благословио и поздравио све ученике и госте. Овај празник српске просвете, када се прославља њен родоначелник, уједно је и подстрек будућим поколењима да остану на путу Светосавља који води ка спасењу, рекла је Славица Марјановић, директорка ове школе у свом поздравном говору.

Велики број гостију, међу којима су били и представници Школске управе Ваљево и директори тамнавских школа, са великом пажњом уживао је у пригодној представи и изложби које су приредили ученици школе са својим наставницима.

После овако лепе свечаности уприличена је трпеза љубави за све учеснике, коју су по благослову Његовог Преосвештенста Епископа ваљевског Г. Милутина благословили секретар Одбора за верску наставу Епархије ваљевске свештеник Далибор Чкојић и парох памбуковачки протојереј Тихомир Лукић.

Илија Јокић, вероучитељ

[supsystic-gallery id=’463′]