Орден Светог Владике Николаја госпођи Наталији Павловић

На празник Светог мученика Евпсихија, 22/9. априла Лета Господњег 2018., манастир Лелић био је домаћин свечаности коју ће памтити сви који су били њен део, са жељом да она постане устаљена у животу наше Цркве и народа. Након Свете Литургије, Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин, уз саслуживање старешине манастира Јовања, архимандрита Михаила (Биковића), и игумана Георгија (Мићића), служио је Свету тајну крштења малом Николају, сину протонамесника Немање Павловића и супруге му Наталије из Обреновца. Имењак лелићког духовног горостаса пето је чедо супружника Павловић, због чега је Владика Милутин госпођу Наталију одликовао Орденом Светог Владике Николаја за, како се наводи у Архипастирској грамати, „верност закону Божјем и Његовој заповести, коју оствари и показа својом мајчинском љубављу кроз рађање, васпитавање и подизање будућих поколења.“

У дому Светог Владике Николаја данас је велика и ретка радост. Мали Николај, својим доласком на свет, обрадовао је своје родитеље, али и све нас и своју земљу, рекао је Владика Милутин, делећи радост са благочестивом породицом Павловић. У времену у којем живимо мали је број вишедетних породица. Подизати и васпитавати децу није лако, зато су они који се одваже да имају троје и више деце вредни дубоког поштовања.

У част крштења малог Николаја, породица Павловић приредила је свечану трпезу у конаку манастира Лелић за све који су са њима поделили овај јединствено леп догађај.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=’430′]