Епископ Милутин на свечаном затварању Хорфеста

Музичка школа „Живорад Грбић“ Ваљево, трећу годину заредом, била је домаћин такмичењу хорова, популарном Хорфесту, који је окупио бројне певаче различитих узраста и музичког израза. Током тродневног такмичења (20- 22. април 2018.), поклоницима квалитетне и жанровски разноврсне музике представило се 27 хорова из осамнаест градова Србије и један хор из Тузле. Апсолутни победник Хорфеста је Хор „Свети Отац Николај“ из Ниша, који је наступио у категорији духовне музике. Веома запажен наступ остварио је хор „ВА капела“ из Ваљева, освојивши друго место.

Завршном концерту присуствовао је Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин. Он је похвалио ову манифестацију, што је њене организаторе посебно обрадовало.

Подсећања ради, фестивал Хорфест настао је на иницијативу његових уметничких директора, наставница Музичке школе „Живорад Грбић“ Вање Урошевић и Николине Нинић, иначе веома успешних диригената. Циљ оснивања фестивала јесте афирмација и неговање хорског певања, које у граду на обалама Колубаре има дугу традицију. Од оснивања до данас, Хорфест окупља дечје, хорове младих и одраслих певача, као и камерне хорове и вокалне групе.

Ј. Ј. 

[supsystic-gallery id=’432′]