Хуманитарна акција „Васкршњи дар“ ученика веронауке тамнавског намесништва

Хуманитарну акцију прикупљања помоћи за децу са сметњама у развоју Издвојеног одељења убске Основне школе “Милан Муњас”, под називом „Васкршњи дар“, покренули су вероучитељи, са благословом протојереја Милана Ристивојчевића, надзорника за веронауку тамнавског намесништва. Ученици веронауке су у великом броју учествовали у сакупљању помоћи.

Дана 12. априла 2018. године, Светле седмице, док траје  радост Празника над Празницима – Васкрса, када сви треба да се радујемо, чинимо милосрђе, али и да се  сетимо речи Господа Исуса Христа: „Када учинисте једноме од ове моје најмање браће, Мени учинисте“ (Мат.25,40), успешно је завршена Хуманитарна акција „Ваксршњи дар“.

Одазвали су се ученици убске ОШ „Милан Муњас“, на челу са вероучитељима Растком Алимпијевићем, Стефаном Радовановићем и Марком Филиповићем (ИО убске школе), бањанске ОШ „Рајко Михаиловић“, на челу са ђаконом Марком Рафаиловићем, радљевске ОШ „Душан Даниловић“, на челу са вероучитељем Маријаном Матић – Калинчевић, памбуковачке ОШ „Свети Сава“ на челу са верочитељем Илијом Јокићем, лајковачке  ОШ „Миле Дубљевић“, на челу са вероучитељима Николом Николићем, Владимиром Јокићем и Бранимиром Терзићем, ученици ОШ” Димитрије Туцовић” из Јабучја, на челу са вероучитељем Златомиром Перићем,  као и ученици убске Гимназије „Бранислав Петронијевић“ на челу са вероучитељем Весном Нинковић. Овом хуманом гесту прикључила се и Хришћанска заједница „Свети Макарије Велики“ из Уба, на челу са о. Душаном Бабићем, која је деци даривала одећу бутика  „Боба“, дело кројачица Славице Матејић и Раде Васовић. Том приликом свим присутнима о. Душан је честитао Највећи хришћански празник. Деци са сметњама у развоју, поред пакетића са школским прибором, играчкама и слаткишима, вероучитељи су уручили и велику количину одеће и обуће. Поред тога, доста ученика је дало новац, који ће се искористити за излет деце ове школе.

Присутнима се на почетку обратио координатор за веронауку тамнавског намесништва ђакон Марко Рафаиловић, који је првенствено деци и особљу ове школе, у своје име, као и у име свих вероучитеља и ученика веронауке, честитао Највећи хришћански празник – Васкрс. Затим је нагласио значај овог хуманог геста, јер љубав према Богу доказујемо својом љубављу према ближњима.

Ученици веронауке, који су се прикључили овој хуманитарној акцији, показали су задовољство што су учествовали у овом великом и племенитом делу, али и жељу да се овакве акције организују више пута. Вероучитељи су били поносни на њих, јер ученици на часовима  веронауке, нису научили само да верују, већ да своју веру потврђују и својим делима. Јер, вера без дела је мртва, како је то наглашено у Јаковљевој посланици Новог завета. Велико одушевљење и захвалност за овакво дело ученика веронауке видело се и код дефектолога ове школе Мирјане Јовановић, која је захвалила на драгоценој помоћи и  изразила жељу да ће се деци са којoм она ради овакви дарови уручивати не само за Васкрс, већ и за друге празнике.

Растко Алимпијевић, вероучитељ

[supsystic-gallery id=’427′]