Црквени хорови приредили још један сјајан концерт „У сусрет Васкрсу“

Традиционално, са благословом Епископа ваљевског Г. Милутина, песмом Дечјег и Мешовитог црквеног хора „Хаџи Рувим“ са диригентима Вањом Урошевић и Милицом Степановић – Бабамилкић, заокружено је прослављање празника Цвети у Храму Покрова Пресвете Богородице. Познати у Ваљеву, а и шире, по сјајном извођењу духовне, изворне музике различитих простора, али и композиција модерних аутора, „Хаџирувимовци“ су и овога пута концертом „У сусрет Васкрсу“ улепшали својим суграђанима празновање једног од најзначајнијих хришћанских празника, који нас води празнику Васкрсења Господњем – темељу наше вере.

Присутне је поздравио духовник хора ђакон Драган Станојевић. Подсетивши на догађај који славимо на празник Цвети – улазак Господа Христа у Јерусалим, он је истакао да је песма хорова у свима нама изнова оживела то радосно клицање Сину Божјем, које се збило пре две хиљаде година.

  • Својом песмом и трајањем, хорови „Хаџи Рувим“ говоре сами о себи. Улазећи у недељу страдања Христовог, ми се сећамо Његове патње, бола, муке, умирања за нас, али све то из перспективе васкрсења, које је победа над смрћу и које даје смисао страдању – рекао је ђакон Драган Станојевић. Он је заблагодарио свима који су дошли да уз хорове прославе Цвети у најстаријем градском храму и пожелео им сваког добра од Господа за предстојеће празнике.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=’400′]