Епископ Милутин на заклетви мартовске класе

Слобода је за наш народ увек била врхунска вредност, а одбрана отаџбине представљала је израз части и била више од обавезе, истакао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић на полагању заклетве војника мартовске класе који су се пријавили за добровољно служење војног рока и слушалаца курса резервних официра, које је данас одржано у касарни „Војвода Живојин Мишић“ у Ваљеву. Заклетву је положило 243 војника и полазника школе резервних официра, од чега 198 мушкараца и 45 девојака. Свечаности је присуствовао Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин, представници Восјке Србије и локалне самоуправе, као и родбина и пријатељи војника.
Великан српске историје, Војвода Живојин Мишић у одсудним тренуцима војевања против надмоћнијег непријатеља говорио је:“У смрт, само не стајати!“ Ми данас не смемо стајати и чекати да нам други реши оно што морамо решити и оно што ми морамо урадити, указао је генерал Љубиша Диковић.
– Само добра воља, радне навике, јасно дефинисан циљ и жеља да се тај циљ оствари водиће нас напред, у просперитет, у бољи живот, а посебно у савладавање свих препрека које живот са собом носи. За време војног рока, стећи ћете знања и вештине за учешће у одбрани земље, али исто тако и продубити радне навике, имати прилику да живите са људима из различитих средина, размењујете погледе на живот и створите пријатељства као што су стварали ваши родитељи и дедови, служећи отаџбини у њеној војсци – поручио је начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Љубиша Диковић.

Слобода нема цену, а слободу грађана једне државе чува војска којој грађани верују. Војска Србије је много урадила на опремању својих припадника и наставиће да ради на томе убудуће. Униформа коју носи српски војник данас по квалитету спада у ред најбољих на свету, а и најлепша је, поносно је закључио генерал Диковић.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=’388′]