Владика Милутин на прослави Дана школе у ОШ „Нада Пурић“

На празник Светих четрдесет мученика Севастијских, у народу зван Младенци, 22/9. марта 2018. године, колектив Основне школе „Нада Пурић“ приредио је централну прославу Дана школе, чији је део на радост свих сабраних био и Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин.

Основана далеке 1953. године, популарна ваљевска „четврта“ свом граду, отаџбини, а и широм света, подарила је читав низ врсних стваралаца у разним областима науке, уметности, привреде, спорта и свега другог што сее општим добром може назвати, негујући притом другарство међу ученицима због чега је у њиховим сећањима заувек уписана као успомена вечне љубави вредна. Прегалаштво директора ОШ „Нада Пурић“ мр Ане Савковић, која годинама предводи тим школе на путу нових достигнућа у савременом школству, крунисано је ове године наградом града Ваљева у области образовања и васпитања.

Упутивши срдачну добродошлицу на централну свечаност поводом дана школе ученицима, колегама, члановима Школског одбора, Савета родитеља и свим сарадницима и пријатељима школе, мр Ана Савковић истакла је задовољство што се Дан школе прославља у лепом расположењу свих који имају љубав према овој сјајној школи. Посебно благодарје мр Ана Савковић изразила је Преосвећеном Епископу ваљевском Г. Милутину, што је својим доласком учинио част домаћинима. „Сада знам да ће нас, ову децу и ову школу Бог водити правим путем и да ћемо бити успешни“, поручила је директор Савковић. Након њеног обраћања, госте и домаћине поздравио је ученик прве генерације ОШ „Нада Пурић“ Влада Миливојевић. Начинивши кратак осврт на вишедеценијско трајање ове образовне установе, он је истакао да је четврта школа препознатљива по вредним наставницима и добрим ученицима. У име ђака, Миливојевић је честитао директору Ани Савковић на признању које јој је доделио град Ваљево.

У уметничком програму централне прославе наступили су чланови школског хора и оркестра, под руководством наставника музичког васпитања Биљане Тодоровић, и чланови рецитаторске секције, које предводи наставник Љиљана Павловић. У оквиру вишедневних програма обележавања Дана школе приређена је и „Шеширијада“ – ревија шешира за предшколце, затим полигони спретности на којима су демонстриране вештине са часова физичког васпитања, ликовне радионице, позоришне представе и посета Народном музеју Ваљево.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=’385′]