Седнице ЕУО и ЕС Епархије ваљевске

Добри резултати у години за нама

Призивом Светог Духа, којег су служили архијерејски заменик протонамесник Филип Јаковљевић и ђакон Момчило Димитријевић у новоподигнутом Храму Светог Нектарија Егинског, 16. фебруара 2018. године, отпочело је редовно дводневно заседање(16. и 17. фебруара) Епархијског управног одбора и Епархијског савета Епархије ваљевске. Радни део сабрања одржан је у Епархијском дому, уз председавање Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Г. Милутина.

Мисионарска активност и пословање Епархије ваљевске у 2017. години били су на високом нивоу. Пројекти који су започети приводе се крају како је планирано. Са нарочитим задовољством констатовано је да је настављен тренд високог одзива за верску наставу у школама широм епархије. Изражено у бројкама, веронауку похађа 84 одсто ученика основних и 80 одсто ученика средњих школа у Епархији ваљевској. Такође, видан напредак у мисионарењу, посебно на пољу милосрдних активности, бележе братства  Православне народне хришћанске заједнице. Приликом прегледа парохијских матичних књига, уочено је да се број новорођених становника убрзано смањује, нарочито на сеоском подручју, што је изазвало забринутост чланова Епархијског савета.

Ове године истиче шестогодишњи мандат актуелним члановима ЕУО и ЕС. Владика Милутин изразио је благодарје на доброј и плодоносној сарадњи. Заседање је протекло у веома пријатној атмосфери.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=’351′]