Посета парохији Св. Краљa Стефанa Дечанскoг у Карум Даунсу

Парохију Св. Краља Стефана Дечанског у Карум даунсу 31. јануара 2018. године у попдневним часовима посетили су Епископ Ваљевски Г. Милутин, који се иначе налази у посети нашој Митрополији, заједно са домаћином Епископом аустралијско- новозеланским Г. Силуаном у пратњи Архимандрита Петра (Радуловића) игумана манастира Нови Каленић.

Надлежни парох јереј Бојан Влајић, заједно са неколико чланова ове парохије, дочекаоје драге госте са речима: ‘’Нека је благословен онај који долази у име Господње’’. Верници са својим свештеником нису ни мало крили радост због долазка својих архијереја у ову светињу.

Епископи су са народом ступили у свети храм где се најпре обратио Епископ Силуан, а затим и Епископ Милутин. У своме обраћању верном народу Еп. Милутин је овом приликом пренео поздраве и благослове Његове Светости Патријарха Српског Г. Иринеја и говорио о животу и значају за српски народ Светог Краља Стефана Дечанског као и о његовој задужбини манастиру Високи Дечани. Исто тако, Епископ је подсетио присутне вернике да би требало да живимо по речима Светога Писма које кажу:„Једно стадо и један пастир“ (Јн 10:16), као што су Свети Сава и Краљ Стефан заједно у Христу Господу, тако морамо и ми једни са другима бити.

Вредне сестре из кола српских сестара ове парохије по имену „Мајка Ангелина Српска“, на челу са сестром Јелом Булатовић, спремиле су трпезу љубави. Преседник ове Црквене општине брат Ранко Булатовић је поздравио Епископе и подсетио све на успомене Епископа Милутина, када је столовао на трону Епископа аустралијско-новозеландских и долазио у посету овој српској заједници.

Благодарећи Господу Богу на свему Епископ Силуан је на крају захвалио члановима ове парохије на гостопримству и истакао пример и рад ове црквене општине.

Текст: г. Јован Богићевић

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска

[supsystic-gallery id=’341′]