Савиндан у Високој пословној школи

Прослава Светог Саве у Високој пословној школи Ваљево, као и ранијих година, протекла је изузетно свечано и окупила велики број професора, студената и пријатеља установе. Обред ломљења славског колача обавио је архијерејски намесник први ваљевски протонамесник Дарко Ђурђевић.

Поздравивши присутне и честитавши им славу, протонамесник Дарко Ђурђевић је истакао да просветитељски и сваки други значај Светог Саве извире из његовог живог односа са Богом. Просвећење Светог Саве извор има у светлости Божјој. Тако би требало и наше данашње да буде… „Светлост ума је свећа, а светлост Божја сунце“, подсетио је протонамесник Ђурђевић на речи Светог Владике Николаја. Закључујући поздравно слово, о. Дарко Ђурђевић упутио је поуку једног нашег савременог пастира: „Ко са живог извора Светосавља пије, никад неће ожеднети…“

Овогодишњи домаћин прославе била је протиница др Драгослава Средојевић, дугогодишњи професор ВИПОС – а. У част Светог Саве, отворена је изложба фотографија под називом „Светост Светог Саве“, коју је приредио цењени професор школе мр Бранко Матић.

[supsystic-gallery id=’330′]