Савиндан у Цркви Светог Георгија и Основној школи „Десанка Максимовић“

И ове године, у Храму Светог великомученика Георгија Свети Сава је прослављен у свечаној атмосфери. Лиургију је служио протојереј Александар Гајић уз саслуживање ђакона Мије Бојиновића. После Свете Литургије пререзан је славски колач, а потом су уследиле рецитације најмлађих. Ове године велики број деце узео је учешће у произношењу хвале у част Светог Саве.

Подељено је преко сто пакетића деци која су рецитовала  и која су била присутна на Литургији. Пакетиће су им уручили протојереј- ставрофор Мирослав Петаковић и јереј Далибор Чкојић.

Прослава Светог Саве је настављена у школи „Десанка Максимовић“, где је пререзан колач. Колективу и ученицима обратио се протојереј – ставрофор Мирослав Петаковић. У својој беседи, он је истакао да Свети Сава бди над нама и као да од његовог упокојења није протекло скоро осам векова, већ само један трен, јер је молитвени заступник нашег народа пред Богом. Ђаци су спремили ове године веома квалитетан програм, а посебно треба истаћи труд  учитељице Драгице Гајић, која је са ђацима припремила поучне драмске комаде о Светом Сави и наставнице Миљане Ранђеловић, која је са хором отпевала веома лепе песме у част Светог Саве.

                                                               ђакон Мија Бојиновић

[supsystic-gallery id=’331′]