Његово Преосвештенство Епископ ваљевски господин Милутин у посети Аустралији

У среду 24. јануара 2018. године, на сиднејском ареодрому, свечано је дочекан Његово Преосвештенство Епископ ваљевски,  и некадашњи архијереј аустралијско-Новозеландски господин Милутин. У пратњи Епископа Милутина налази се и г. Јово Кнежевић, цењени вероучитељ из Беча и рођени брат Епископа Г. Милутина.

Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски Г. Силуан са свештенством и верним народом, дочекао је са радошћу драге госте из Отаџбине.

У храму Светог Кнеза Лазара у Александрији служена је доксологија којом је Епископу Милутину  указана добродошлица. Доксологију су служили, протојереј-ставрофор Миодраг Перић, протојереј-ставрофор Раде Радан и протођакон Петар Мракић.

По завршеној Доксологији, Епископ Силуан је срдачно поздравио Епископа Милутина и све присутне. У речима Епископа Силуана могло се видети много љубави, поштовања, као и јаке духовне заједнице која постоји између Њега и Епископа Милутина. Епископ Силуан се овом приликом захвалио Епископу Милутину као и осталим Архијерејима, његовим предходницима на труду и Архипастирском раду коју су му оставили, као један темељ на коме се сада наставља духовна изградња. Свестан велике одговорности и пожртвености која му следи на Њиви Господњој, Епискон Силуан је изразио своју спремност да настави да води овај му поверени народ, путем спасења то јест Светосавским путем наше Свете Цркве.

Након поздрав Епископа Силуана, Епископ Милутин се обратио свим присутнима. Епископ Милутин се прво захвалио Епископу Силуану на свечаној добродошлици, на сусрету пуном љубави и пажње говорећи о радости сусретања из примера Светог Јеванђеља. Када човјек има Христову љубав у себи према свом ближњем та  љубав се претвара у радост која се не може упоредити ни са било чиме у свету јер је та радост пуна духовне радости и духовне љубави која испуњава човјека и даје му смисао живота, рекао је Владика Милутин. Речи Владике Милутина зрачиле су управо том Јеванђељском љубављу које су могли сви присутни да осете и доживе. Владика Милутин није крио своју радост што се налази у Аутралији гдје је некада и сам водио духовну бригу о овом народу и користи прилику да се захвали Господу што је опет доживио да на празник Светог Саве може да служи у Манастиру Каленић, према коме гаји посебну љубав. Епископ Милутин је пренео поздрве Патријарха Српског Иринеја, који поздравља Епископа Силуана и сав му поверени народ у Аустралији.

После благослова Епископа Милутина сви присутни су прешли у Храмовну салу на послужење.

[supsystic-gallery id=’316′]