Чланови Светосавске омладинске заједнице помогли у припреми светосавских пакетића

„Заволите Бога као што Он заволе нас“

                                                                                                               Свети Сава

Са благословом Епископа ваљевског Господина Милутина, у сусрет празнику првог  српског архиепископа и просветитеља Светог Саве, чланови Светосавске омладине помогли су у припреми пакетића који ће бити подељени деци.

 У сарадњи са Канцеларијом за веронауку Епархије ваљевске, омладина је светосавске пакетиће  паковала у парохијском дому који се налази при Цркви Светог великомученика Георгија у Новом насељу. Том приликом их је у парохијском дому срдачно угостио јереј Далибор Чкојић, секретар Одбора за веронауку Епархије ваљевске, који им је и показао поступак паковања и припреме пакетића, а и сам учествовао у целој акцији. У пријатној атмосфери, добром  расположењу и дружењу спаковано је 5 хиљада пакетића, који ће бити прослеђени надлежним  парохијским свештеницима Епархије ваљевске да их уруче деци. Чланови Светосавске омладинске заједнице истичу да им је задовољство и част што могу да учествују у оваквим активностима.  Свети Сава је био и остао свима нама пример. Својим животом и делом оставио нам је у аманет много тога вредног, дао нам је путоказ куда треба ићи. Треба да се угледамо на њега у изграђивању карактера, образа и савести, знања и мудрости, али пре свега човечности и богочовечности. Ако Светога Саву  волимо и носимо у себи као највишу духовну вредност, ако буде у нашим срцима, у породици, у школи, и  ако поштујемо његове законе јер су то закони Господа нашег Исуса Христа, он ће бити наш савременик, а његово дело живо. Тако ћемо и ми бити испред свог времена као што је он био.

Изражавајаћи захвалност Епископу ваљевском Господину Милутину за подршку и поверење током свих активности, као и оцу Дарку Крунићу, ђакону Мији Бојиновићу и јереју Далибору Чкојићу, чланови Светосавске омладине се надају да ће оваквих акција бити у будућности.

 [supsystic-gallery id=’309′]