Епископ Милутин у Обреновцу

У радосне дане божићног славља, на дан Светог првомученика и архиђакона Стефана, Епископ ваљевски Г. Милутин служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Силаска Светог Духа на апостоле у Обреновцу. Овај литургијски догађај увеличало је рукоположење ипођакона Милоша Ракетића у свештени чин ђакона, који ће бити клирик и служитељ у Митрополији аустралијско-новозеландској, а по благослову Епископа Силуана (Мракића).

Уз саслуживање обреновачког свештенства, евхаристијско славље су увеличали и бројни гости из различитих епархија, цркава и манастира: Београдско-карловачке, Рашко-призренске и Шабачке. Новорукоположени ђакон Милош Ракетић рођен је 04. 05. 1987. године у Чачку. Од 2002. до 2006. године похађао је Богословију Светог Петра Дабробосанског у Фочи, а 2015. године дипломирао је на Православном богословском факултету у Београду.

Символика рукоположења у Храму Силаска Светог Духа на апостоле у Обреновцу, а у дан прославе првог хришћанског мученика Светог Стефана, увеличала је радост ове Архијерејске Литургије обасјане светлошћу Богомладенца Христа у витлејемским јаслама. Надахнуту беседу Владике Милутина доносимо у целости у аудио формату на сајту Црве у Обренивцу:

БЕСЕДА

Бадњи дан и Божић у намесништвима Епархије ваљевске

[supsystic-gallery id=’302′]

 

.