Милосрдна акција „Божићно даривање“ при Храму Светих Врача

Даривано 300 пацијената

Милосрдна акција „Божићно даривање“ при Храму Светих Лекара и Бесребреника Козме и Дамјана у кругу Опште болнице Ваљево, традиционално, наишла је на сјајан одзив Ваљеваца, али и наших људи из иностранства, који су посредством друштвених мрежа контактирали организаторе и дали свој допринос. Дарови су прикупљани током целе седмице уочи Божића све до поноћне Свете Литургије, на којој је дочекан Најрадоснији празник. У складу са потребама људи који се налазе на болничком лечењу, учесници акције донели су: воће, сокове, слаткише, слане грицкалице, хигијенске потрепштине, књиге, а нису изостале ни играчке за најмлађе. Пакетиће су паковали деца и одрасли, који се окупљају на богослужењима у болничком храму, као и пријатељи из Београда, који су дошли да са њима проведу божићне празнике и помогну акцију.

На дан Рођења Богомладенца Христа, духовник Опште болнице протојереј – ставрофор Радомир Алексић са запосленима у овој установи и верницима при Храму Светих Врача поделио је пакетиће. Даривано је, а тиме и празник улепшан 300 пацијената, што је изазвало обиље лепих емоција свих који су поделили овај тренутак. Тренутак, у коме је садржана јеванђељска порука о чињењу милосрдних дела, састрадавању са ближњим и умножавању љубави. Тридесетак пакетића је „претекло“ и они ће бити подељени за православну Нову годину. Такође, вишак воћа однет је у болничку кухињу и биће подељен ових дана уз оброке.

Организатори акције усрдно благодаре свима који су помогли акцију и учинили да се они који Божић проводе у болничким постељама осећају радосно, духовно и телесно окрепе и што пре оздраве.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=’299′]