Владичанска Литургија у Покровском храму у Недељи Светих отаца

Долазите што чешће на Литургију!

Последње недеље пред Божић, када наша Света Црква прославља празник Оци, Његово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Милутин служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Покрова Пресвете Богородице. Овом приликом у чин ипођакона он је рукопроизвео Милоша Ракетића, клирика Митрополије аустралијско – новозеландске, који је постављен за чтеца при Храму Светог Георгија у Кабрамати.

Значај Свете Литургије у животу сваког човека веома је велики, ма којој професији припадао и ма где живео. Нарочито је важно да у литургијским сабрањима учествују они који управљају светом. Јер, они треба да науче да се клањају пред иконом Господа Христа, будући да је сваки владар на овом свету привремен. Човек је смртан и његова моћ једног дана биће погажена и вечни живот се не сме изгубити због било чега људског и овоземаљског, беседио је Епископ Милутин.
– Једна Света Литургија је атомска бомба бачена у пакао, говорио је Отац Тадеј Витовнички. Колика је то моћ и снага знате ви који живите литургијски, постите, исповедате се, примате тајне Божје у себе и поштујете Мајку Божју и све свете… Будите срећни и радосни што долазите на Литургију и долазите што чешће! Јер, када остаримо, патићемо што не можемо да идемо – рекао је Владика Милутин.

У осврту на припремне недеље пред Божић – Детињце, Материце и Оце, Владика Милутин истакао је да лепше припреме од оне коју је Дух Свети дао људима не може бити, а она се огледа у томе да се у ишчекивању празника Рођења Христовог везе љубави у нашим домовима учврсте, а у њима умножи радост и благостање.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=’287′]