Епархија ваљевска даривала инвалидска колица Дому здравља

Настављајући праксу помагања овдашњих здравствених установа, Епархија ваљевска обезбедила је инвалидска колица Служби хитне медицинске помоћи Дома здравља Ваљево.

Колица, неопходна за збрињавање непокретних корисника здравствених услуга, допремили су архијерејски заменик Епископа ваљевског Г. Милутина протонамесник Филип Јаковљевић и секретари, ђакони Стеван Сировљевић и Момчило Димитријевић. У Дому здравља добродошлицу су им пожелели директор ове установе др Завен дер Хазарјан и начелник Службе хитне помоћи др Сенка Митровић. Преневши поздраве Епископа Милутина, који према раду Дома здравља гаји изузетно поштовање, протонамесник Филип Јаковљевић истакао је да здравствени радници и свештеници за своје поље деловања имају човека као психофизичко биће и да су позвани на заједничко прегалаштво у бризи за духовно и телесно здравље људи. Надовезујући се на речи архијерејског заменика, др Завен дер Хазарјан предложио је да се у едукативном центру Дома здравља установе духовне трибине и предавања за здравствене раднике.

Након пријатног разговора, уручена су инвалидска колица, која је зналачки монтирао и ставио у функцију ђакон Момчило Димитријевић.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=’257′]