Свечано уручене награде најбољим учесницима Дечјег конкурса часописа „Бесребреник“

Пету годину заредом прослава Светих лекара и бесребреника Козме и Дамјана, патрона лекарске струке и храмовне славе цркве у кругу Опште болнице Ваљево, крунисана је изложбом и доделом награда ауторима најбољих ликовних и литерарних радова приспелих на Дечји конкурс часописа „Бесребреник“, који излази при болничком храму.

Ове године, да изложбу отвори, част организаторима и учесницима приредбе учинио је Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин.

Увек је лепо бити са децом, јер она су пуна радости и љубави. Господ Христос нас учи да ако се не обратимо и не будемо као деца, нећемо ући у Царство небеско. Дечја доброта и чистота душе учи нас свему што је истински вредно у животу, поручио је поред осталог у поздравној речи Епископ Милутин.

Дечји ликовни и литерарни конкурс часописа „Бесребреник“сваке године носи радост стварања и то је оно што је најлепше и најважније, истакла је мр Катарина Маринковић, председник жирија. Ове године приспело је око хиљаду цртежа, прозних и поетских радова у категоријама предшколског и основношколског узраста. Прву награду на ликовном конкурсу у категорији предшколског узраста освојила је Маша Давидовић (6 година) из вртића „Звончић“ за рад са темом „Вера, Нада и Љубав“. У конкурницији аутора од 1. до 4. разреда најбољим је проглашен цртеж Уроша Костадиновића, ученика првог разреда Основне школе „Андра Савчић“, који је такође одабрао ову тему, док је првонаграђени међу ученицима од 5. до 8. разреда  Срећко Лазаревић, ученик 5. разреда ОШ „Милован Глишић“, цртежом дочарао празник Ваведења Пресвете Богородице.

Најбољи литерарац међу основцима од 1. до 4. разреда је Јован Рајовић, ученик другог разреда ОШ „Нада Пурић“, који је написао песму о вери, нади и љубави. Ова тема инспирисала је и победницу у категорији виших разреда Наташу Миланковић, ученицу седмог разреда ОШ „Милан Муњас“ из Уба.

Такође, додељене су и друге и треће награде, као и бројне посебне награде и похвале (списак награда погледајте овде). Лепо изненађење учесницима конкурса чији радови нису награђени, као и свој деци која су била у публици, приредио је Владика Милутин, даривавши их календарима са мотивима из житија Светог Владике Николаја.

Пригодан уметнички програм извели су предшколци вртића „Колибри“ и ученице Јована Пакевић и Ива Маџаревић.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=’253′]