Црквени хор „Хаџи Рувим“ прима нове чланове

Од оснивања, сада већ далеке 1993. године, Мешовити црквени хор „Хаџи Рувим“ успешно наступа на фестивалима и улепшава богослужења у Храму Покрова Пресвете Богородице. Тренутно броји тридесетак чланова, који наступају пет и више година. Жеља да своје чланство умножи постоји увек и  ко год жели да пева, уколико наравно за то има дара, може се придружити.

Ових дана, позив потенцијалним члановима и формално је упућен па се сви заинтересовани могу јавити на аудиције суботом у 18 часова и 30 минута, као и уторком и четвртком у 19 и 30 у просторијама у којима се обављају пробе, каже диригент  хора професор Милица Степановић – Бабамилкић.

  • Апелујемо нарочито на младе људе да дођу, мада су и старији суграђани добро дошли. Основни мотив певања у црквеном хору јесте љубав према музици. Наши чланови су углавном припадници различитих професија, преовлађују здравствени радници. Дакле, будући члан хора не мора бити и музички образован. На пробама се лако усваја знање. Лепо се дружимо, путујемо и заједничаримо у музици. Надамо се да ће наши суграђани у што већем броју прихватити позив, доћи да их послушамо и постати део нашег хора. Наравно, изузев ових термина, могу нас контактирати и сваке недеље након Свете Литургије – поручује Милица Степановић – Бабамилкић, диригент „Хаџи Рувима“.

Хор „Хаџи Рувим“ изводи духовну, традиционалну музику националног карактера, али и композиције савремених аутора. Сваке године учествује на бројним хорским манифестацијама. Домаћин је и суорганизатор фестивала „Госпојински сусрети црквених хорова“, који у Ваљеву окупља хорове из различитих градова у сусрет празнику Рођења Пресвете Богородице, кога прославља као своју крсну славу. Хором духовно руководи протонамесник Бранко Чолић, свештенослужитељ при Храму Покрова Пресвете Богородице.

Ј. Ј.