Изградња монашког гробља у манастиру Докмиру

На молбу вископреподобне игуманије манастира Докмира Јустине  Његово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Милутин планирао је и организовао изградњу манастирског гробља у поменутом манастиру. Поред неприступачног и изузетно каменитог терена, као најидеалније место за монашко гробље одређен је простор у непосредној близини манастирског конака.

Лепо време погодовало је привођењу крају изградње гробља. Руковођени Епископом лично, чланови Православне народне хришћанске заједнице из Ваљева, штићеници Казнено поправног завода Ваљево и надлежни парохијски свештеник отац Тихомир Пановић, дана 19. октобра 2017. године, насули су песак којим је попуњен простор око самих гробница и извршили су нивелисање гробља са тереном који га окружује. Поред њих, ово богоугодно дело срдачно су помогли и представници убске локалне власти, на чијој се територији налази манастир Докмир, пославши потребну механизацију за извођење грубих радова.

Радост остарелог сестринства манастира није се могла скрити и у знак захвалности сестре су приредиле трпезу љубави за све раднике.

По обављеном послу, Епископ ваљевски г. Милутин срдачно се захвалио духовнику ПНХЗ-а из Ваљева оцу Милинку Јовићу, управи КПЗ-а Ваљево, која је и овај пут имала много разумевања и послала своје штићенике на овај племенити рад без чијих би залагања уређење манастирског гробља било веома тешко. Завршетак уређења гробља планиран је за пролеће када ће бити посађено украсно шибље.

 

Из канцеларије Епископа

[supsystic-gallery id=’234′]