Епископ Милутин у Забрежју

У Забрежју, месту у ком  је Прота Матеја Ненадовић написао своје прво дипломатско писмо и тиме обавестио свет о борби за слободу српског народа у Првом српском устанку,Преосвећени Епископ ваљевски Г. Милутин 10. октобра 2017 године, уз саслужење свештенослужитеља Архијерејског намесништва посавског,а у присуству верног народа, обавио је чин освећења земљишта за нови храм. Забрежје, насеље на самој обали реке Саве, до сада није имало свој храм. Жељом и трудом надлежног свештеника протојереја Милана Мијаиловића и Црквеног одбора, а по благослову Владике Милутина, започиње се изградња храма посвећеног Преподобној Анастасији, мајци Светог Саве.

По обављеном чину освећења, Владика Милутин се обратио верном народу,  посебно деци која су присуствовала чину заједно са својим вероучитељем и наставницима.

  • Неретко данас можемо видети да се млади људи са ниподаштавањем односе према старијима, а некад је било потпуно другачије. Родитељима су се целивале  руке и са највећим поштовањем се прилазило. Мајка Светог Саве, Преподобна Анастасија, и све узорне мајке српске кроз историју, училе су децу како да постану добри људи.Нека је срећан и Богом благословен овај дан,и нека би дао Господ и Преподобна Анастасија да што пре изградимо овај храм, да доводимо децу у њега и да се васпитавамо Светом Литургијом – истакао је Епископ Милутин у беседи окупљеним верницима.

Извор: http://crkvauobrenovcu.rs

 

[supsystic-gallery id=’222′]