Малогоспојинско славље црквених хорова „Хаџи Рувим“

Дечјем хору колач за наредну годину

 

Од свог оснивања, сада већ давне 1993. године, Мешовити црквени хор „Хаџи Рувим“ при Храму Покрова Пресвете Богородице у Ваљеву празник Рођења Богоматере- Малу Госпојину прославља као своју крсну славу. Од 2010. свечарску радост са њима деле чланови Дечјег хора.

Традиционално, славски обред уприличен је у парохијском дому Покровског храма, где хорови са диригентима Милицом Степановић- Бабамилкић и Вањом Урошевић, а под духовним вођством протонамесника Бранка Чолића, проводе сате и сате на пробама, припремајући се за наступе и појање на Светим Литургијама.

Слава је посебна прилика да се члановима хора заблагодари за све што чине за Цркву Божју током целе године, рекао је приликом ломљења славског колача архијерејски намесник први ваљевски протонамесник Дарко Ђурђевић.

  • Свети оци кажу да је песма језик Царства небеског. На Светим Литургијама певамо управо зато јер желимо да овде на земљи осетимо Царство небеско. Благодаримо вам и желимо да Господ умножи ваш труд и подари сваког добра вама и вашим породицама – поручио је протонамесник Дарко Ђурђевић, честитајући славу члановима хорова „Хаџи Рувим“. Он је пренео поздраве и благослов Епископа ваљевског Г. Милутина, одсутног услед обавеза у Светом Архијерејском Синоду.

Овогодишње домаћице славе биле су Нада Јовановић, Мирјана Благојевић, Виолета Живановић и Стана Ђекић. Колач за наредну годину преузео је Дечји хор „Хаџи Рувим“ са диригентом Вањом Урошевић.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=’203′]