Састанак Епископа Милутина и извршног директора ЈП „Путеви Србије“

Приликом посете Сајма шљива у Осечини, Његово Преосвештенство Епископ ваљевски г. Милутин сусрео се са директором ЈП „Путеви Србије“ г. Зораном Дробњаком. У разговору, временски ограниченом, Епископ је изнео велики проблем пута до манастира Пустиња и том приликом договорено је да Епископ посети господина Зорана како би опширније о томе разговарали.

На адресу Епархије ваљевске често пристижу жалбе и молбе поклоника који од Поћуте крену пут манастира Пустиње и који су принуђени да се врате због лошег пута. Манастир Пустиња је један од најлепших средњовековних манастира. У њему су надалеко чувене фреске које имају непроцењиву духовну и уметничку вредност. Игуманија Нина упутила је молбу надлежном Архијереју да умоли надлежне да помогну обнову пута од Поћуте ка манастиру. Недопустиво је да манастир Пустиња као културно-историјски бисер који је и под заштитом Завода за заштиту споменика културе, има овако лош прилазни пут. Некада је тим путем редовно пролазио и аутобус на релацији Поћута – Бебића Лука, а данас је и аутомобилом отежано проћи.

Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Господин Милутин је по овом питању раније разговарао и са Градоначелником Ваљева др Слободаном Гвозденовићем. Градоначелник је са жаљењем објаснио Епископу да су у овој години средстава за путеве већ опредељена и утрошена а да се размишља за следећу годину и да ће благовремено обавестити Епископа о плановима за реконструкцију путева у ваљевском крају.

Састанак је уприличен у петак 01.09.2017. године. У изузетно пријатном разговору извршног директора за одржавања државних путева I и II реда дипл.грађ.инж Зорана Стојисављевића и Владике Милутина договорено да стручни људи изврше снимање терена и процену потребних радова. За добробит велике светиње и народа овог краја и саме државе Србије, којој је добар пут репрезент, директор је обећао да ће ЈП „Путеви Србије“ учинити да се овај пут што пре санира. Епископ се срдачно захвалио Господину директору.

Из канцеларије Епископа