Радно летовање дечијег црквеног хор Хаџи Рувим

РАДНО ЛЕТОВАЊЕ 2017.

ХОТЕЛ ХЕБА (03-09.08.)

Дечји црквени хор Хаџи Рувим је окончао још једну успешну годину, представљајући нашу цркву, црквену општину и земљу на најлепши начин својим понашањем, посвећеношћу и постигнутим резултатима. Након 7 година од поновног оснивања, овај хор се може похвалити са 7 златних медаља и много посебних награда, али ипак то није прво што ова деца приказују. Скромност, послушност и ревност су особине које је красе ову децу и које је немогуће не приметити где год да се овај хор појави.

Црква Пресвете Богородице, којој овај хор припада, препознала је овај велики труд и подстицајно по трећи пут наградила децу организујући Радно летовање. Овај вид активности се према договору организује сваке друге године и има за циљ ближе упознавање са Литургијом и Литургијским програмом, повратак природи и  зближавање хориста, обзиром на то да увак долазе нова деца.

Сама идеја РАДНОГ ЛЕТОВАЊА подразумева активни одмор. У овом случају, у првом плану нам је било то да деца уз многобројне организоване активности одступе од електронских комуникација којима су свакодневно изложени, и да се кроз игру, разговор и боравак у природи врате правим вредностима. Духовник хора и  диригент хора, организовали су неколико радионица: Повратак природи- путем дугих шетњи на прелепим Дивчибарама и бројним спортским играма организованим на спортском терену у близини хотела „Хеба“, у којем је био смештен хорић;  Хорске пробе- на којима је хор радио на усавршавању вокалне технике, на проширењу Литургијског репертоара, али и научио нове композиције. Ипак сматрамо најзначајнијом радионицу која се бавила духовним узрастањем. Отац Бранко је свакодневно разговарао са децом о актуелним вршњачким ситуацијама и проблемима, о Литургији, о Хришћанским врлинама и манама, али су се кроз разговоре провукла и многа озбиљна животна питања наше деце, што указује на њихово поверење и духовну освешћеност.

Дечји хор је већ имао прилику да покаже колико је важан овај вид припреме, искрено и лепо певајући на светој Литургији у недељу  06.08. у цркви св. Пантелејмона на Дивчибарама, где је уочи славе овог храма 08.08. одржан целовечерњи концерт нашег хора. На репертоару су се нашле духовне композиције домаћих и руских аутора, као и фолклорна музика са Косова и Козачке песме. Концерт је пио веома посећен и срдачно пропраћен искреним аплаузом. Наше Радно летовање, уоквирирено је певањем на Литургији 09.08. када се прославља слава цркве св. Пантелејмона.

Велику благодарност дугујемо Епископу Ваљевском господину Милутину, Црквеној општини при Храму Христовог Васкрсења, Православнох народној Хришћанској заједници „Часног Крста“, Црквеној оштини Дивчибаре и оцу Ненаду Јездићу и Светосавској омладинској заједници,  Хотелу „ Хеба“ на гостопримству и разумевању. Ипак највећу захвалност дугујемо нашој матичној цркви Покрова Пресвете Богородице и оцу Зорану Јаковљевићу без чије подршке не бисмо ни планирали одлазак на наше Радно Летовање.

Диригент хора: Вања Урошевић

[supsystic-gallery id=’172′]