Oсвећење капеле Светог Пантелејмона у Обреновцу

Дужни смо да Господа волимо више него себе и да благодаримо Богу за све изобилне дарове којима нас милује и храни. Ево, и ова капела овде, дивна је светиња која је свима потребна, како младим тако и старим, јер ово је место где се човек сусреће са Господом, где може наћи мир и смирење.Благодарни смо директору ове установе као и оцу Немањи, што се потрудише и подигоше овај Олтар, да се и овде служи Света Литургија и причешћује верни народ… Речи су из беседе упућене верном народу сабраном око Владике Милутина на Светој Архијерејској Литургији коју је Епископ служио у новоподигнутој капели посвећеној Светом Пантелејмону при геронтолошком Центру у Обреновцу.

Епископу Милутину саслуживали су високопреподобни архимандрит Михаило Биковић, игуман манастира Јовање код Ваљева, протојереј ставрофор Јован Петровић, архијерејски намесник посавски и протођакон Владимир Руменић. Благољепију овог дивног сабрања, поводом освећења капеле, допринео је Патријарашки београдски мушки хор, под уметничким вођством протођакона Владимира Руменића.

По завршетку Свете Литургије, уприличен је културно – уметнички програм у коме су узели учешће корисници геронтолошког Центра као и наш прослављени глумац и редитељ г. Радош Бајић.

Трпеза љубави, која је припремљена у просторијама парохијског дома обреновачке цркве, заиста је била продужетак Свете Литургије. Најпре је Епископ ваљевски заблагодарио Господу на дивном дану и позвао народ на сусретање-са Господом и собом. Глумац и редитељ г. Радош Бајић се обратио Владици Милутину истичући да је ганут гостопримством и пажњом коју су му указали како Епископ тако и свештенство и верни народ који се данас сабрао на Литургији а потом позвао присутне да чувамо оно што је најважније у Србији-породицу. На крају, речима захвалности и благодарности, присутном народу обратили су се и главни иницијатори и организатори овог дивног сабрања, протонамесник Немања Павловић, духовник при Геронтолошком центру као и директор ове Установе г. Зоран Суботић.

Слободан М. Илић, протонамесник

[supsystic-gallery id=’166′]