Богослови двеју генерација на пријему код Епископа Милутина

У четвртак Духовске недеље, 08. јуна 2017. године, Епископ ваљевски Г. Милутин угостио је у Епархијском дому две генерације свршених богослова, који су се сабрали у Ваљеву поводом прославе годишњица матуре.

Млађа генерација коју је окупио свештеник Филип Јаковљевић, сабрат Храма Васкрсења Христовог у Ваљеву, прославила је једанаесту годину од завршетка богословије. Домаћин старијој генерацији, којој је ово седамнаеста година од матурирања, био је свештеник Дарко Крунић, такође сабрат Храма Васкрсења Христовог.

Након Свете Литургије у Епархијском дому, Епископ Милутин је поздравио свештенике и теологе, упутивши им речи поуке и подршке да се брину о душама своје пастве и својим душама.

Генерација богослова 1995-2000.  карактеристична је и по томе што је своје богословско и духовно образовање пре 22 године започела у манастиру Каони, поред својих првих духовника –  архимандрита Теофила и тадашњег игумана Милутина (сада Епископа ваљевског), као и оца Арсенија који им је, по њиховим речима, био „и отац и мајка“. Овом приликом, Епископу Милутину као  првом духовном оцу, у знак љубави и захвалности, уручена је икона Пресвете Богородице.

 Након тога, у епархијској капели одржан је кратак помен блаженопочившем архимандриту Арсенију.

 

Дарко Крунић, јереј

[supsystic-gallery id=’130′]