Ваљевска пивара прославила своју крсну славу Треће Тројице

Даривање најбољих ученика, Модерне галерије и запослених

  • Привредни колектив са најдужом традицијом у Ваљеву, (основан пре 157 година) Ваљевска пивара прославила је своју крсну славу, трећи дан Силаска Светог Духа на апостоле – Треће Тројице. Обред резања колача обавио је Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин. Међу бројним уваженима гостима био је и јеромонах Игнатије (Шестаков), сабрат Сретењског манастира из Москве, који ових дана борави у Ваљеву поводом изложбе „У сусрет руском цару“ у овдашњем Центру за културу. Овогодишњи домаћин славе била је Правна служба, а колач за наредну годину преузела је Служба одржавања. Као и лане, славска свечаност за Ваљевску пивару била је прилика за сумирање резултата пословања, као и награђивање истакнутих појединаца и установе.

Трећи дан прослављања Тројичног Бога – Оца, Сина и Духа Светог у маниру старе српске традиције, молитве и резања славског колача, сабрао нас је све у Ваљевској пивари. И то је лепо, славити Бога, Који управља свиме на свету и благодарећи Коме постојимо, рекао је Епископ Милутин, честитајући славу директору Ваљевске пиваре Александру Рајевцу и свима које је  светковина довела у пивару, која надалеко слови једним од симбола града.

  • Нека да Бог да се увек сусрећемо и сусретима радујемо. Да заједно прослављамо како наше крсне славе, тако и славе великих фирми као што је пивара. Нека Господ да здравља и радости свима нама, подржи нас, а ми да се увек сетимо Оног без Кога не можемо живети – казао је Владика Милутин, благосиљајући колектив пиваре и госте.

Директор Ваљевске пиваре Александар Рајевац изразио је захвалност Владики Милутину и свештеницима, пословним партнерима, представницима локалних самоуправа Ваљева, Осечине и Косјерића и свим људима уз чију подршку и помоћ ова компанија стално напредује. Свечаност је, рекао је Рајевац, увеличана доласком јеромонаха Игнатија из братске Русије.

Светковине су увек прилика да се сумирају резултати у периоду за нама. Да ли је пиво и колико добро, најбоље ће рећи потрошачи. Пиварци су увек спремни да се потруде и ураде боље него до сад, каже први човек колектива. Бројке свакако говоре да разлога за задовољство имају на претек. Од 2012. године, када је извршена реорганизација предузећа након стечаја, Ваљевска пивара забележила је раст производње од 26 одсто. Тренутно броји 197 запослених, а просечна зарада нарасла је од 29. 182 (2012.) до 44. 000 динара, колико данас износи. Ваљевска пивара једина је државна пивара. Друштвено је одговорно предузеће, а на квалитету производа ради се непрестано.

  • Ова година је година нашег квалитета и покушаћемо да укључимо сва расположива средства у лабораторије, где ћемо квалитет пива, који је неоспорно добар, да доведемо на виши ниво. У наредних седам дана поново ћемо имати испоруку за Америку. То је признање да наше пиво вреди и да га можемо извозити на све континенте – задовољно је констатовао директор Ваљевске пиваре Александар Рајевац.

Прошле године, Ваљевска пивара установила је лепу праксу награђивања најбољих ученика и установа, подсетио је представник за односе са јавношћу Бранко Петровић. Ове године лаптоп рачунарима биће награђено шест ученика, док је новчаним средствима награђена Модерна галерија Ваљево. У име ове културне установе која, поред сликарске негује и музичку уметност и књижевност, захвалио је директор Модерне галерије Војислав Јовановић. Такође, уручене су и јубиларне награде запосленима који су забележили 10, 20 и 30 година рада у пивари. Награђено је укупно 18 запослених, од чега њих 15 са 30 година радног стажа.

 

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=’128′]