Такмичење из веронауке ученика Тамнавског намесништва

У Основној школи „Рајко Михаиловић” у Бањанима 21.4.2017. године одржано је такмичење из веронауке ученика на којем је учествовало шест основних школа Тамнавског намесништва. Домаћини школе, директорка Весна Васић и вероучитељ ђакон Марко Рафаиловић, припремили су и организовали целокупно такмичење. Директорка школе Весна Васић поздравила је учеснике такмичења, изразивши радост што је бањанска школа први пут у улози домаћина ове манифестације.  Посебну захвалност, она је упутила архијерејском намеснику тамнавском протојереју – ставрофору Митру Миловановићу и епархијском начелнику за веронауку протојереју Милану Ристивојчевићу, као и  колегиници Светлани,  директорки школе у Радљеву.

Радни део такмичења водили су протојереј  Милан Ристивојчевић и ђакон Драган Станојевић. Свака група имала је по четири учесника, а после пет тестова и врло креативних питања, у финале су ушли ученици из Уба и Бањана. Прво место освојили су ученици ОШ „Милан Муњас“ из Уба, са незнатном разликом у бодовима од другопласираних ученика из Бањана. Податак  који много говори о знању и труду, како ученика тако и вероучитеља Тамнавског намесништва, је тај да се резултати у бодовима разликују у распону  од 2 до 10. Тако, школа из Уба има 119, из Бањана  104, из Радљева 102, из Лајковца 101 ,из Јабучја 100, из Памбуковице 98, а то је и коначан пресек стања знања.

Након проглашења резултата, присутнима се обратио протојереј-ставрофор Митар Миловановић, архијерејски намесник тамнавски.

  • Христос васкрсе! Децо, срећан вам празник вечног живота! Веома се радујем што сте показали велику љубав и труд према веронауци, који се огледају у вашем показаном знању на данашњем такмичењу. Највећи успех вашег знања и труда биће када све што сте научили примените у вашем будућем животу и тако постанете прави Христоносци и Светосавци. Хвала домаћинима, директорки и вероучитељу ђакону Марко Рафаиловићу на изванредној организацији и љубави коју су показали у свакој прилици на пољу веронауке – истакао је прота Митар Миловановић.

Такмичење се завршило трпезом љубави, коју су приредили ћакон Марко Рафаиловић са супругом и директорка школе, како за сву децу,тако и за све вероучитеље и људе који учествовали у организацији такмичења.

директорка школе Весна Васић

[supsystic-gallery id=’77’]