Ученици Прве основне и школе из Лесковица победници „Православне слагалице“

Међу школарцима одвећ популарно такмичење, квиз из области веронауке „Православна слагалица“, на нивоу првог и другог Архијерејског намесништва ваљевског, одржано је 6. априла 2017. у Музичкој школи „Живорад Грбић“ и 7. априла у ОШ „Владика Николај Велимировић“.

Конципирана по узору на квиз Радио телевизије Србије, „Православна слагалица“ и овога пута била је прилика да основци ваљевског краја, познатог по одличном одзиву за верску наставу, поново покажу изврсно знање, које крај својих вероучитеља усвајају. Победу у конкуренцији школа првог ваљевског намесништва, које обухвата I, V, VI и VII школу у Ваљеву и школе „Здравко Јовановић“ Поћута и „Драгољуб Илић“ Драчић, однела је екипа Прве основне школе. На нивоу Архијерејског намесништва другог ваљевског, коме припадају ваљевске II, III и IV школа, ОШ „Стеван Филиповић“ Дивци, ОШ „Милош Марковић“ Доње Лесковице, ОШ „Прота Матеја Ненадовић“ Бранковина и ОШ „Свети Сава“ Попучке, прво место припало је ученицима ОШ „Милош Марковић“ из Доњих Лесковица. Сви учесници такмичења пригодно су награђени.

Аутори питања и задатака, и овога пута, били су истакнути вероучитељи јереј Слободан Алексић и ђакон Драган Станојевић, као и надзорник за веронауку у ваљевским намесништвима протонамесник Дарко Ђурђевић.

[supsystic-gallery id=’50’]

Ј. Ј.