ПРАВОСЛАВНИ САВЕТОДАВНИ ЦЕНТАР СВЕТИ ЈУСТИН ЋЕЛИЈСКИ – ВАЉЕВО

           Одлуком Епархијског Управног одбора и Епархијског савета Епархије ваљевске, а по благослову Епископа ваљевског Господина Милутина, оснива се Православни саветодавни центар у просторијама Духовне библиотеке у Ваљеву, улици Пантићева број 7, при Задужбини Свети Јустин Ћелијски. Православни саветодавни центар Свети Јустин Ћелијски је прва терапијско-духовна установа у Епархији ваљевској по узору на чувени Пастирско-духовни центар Архиепископије београдско-карловачке који је основан са благословом блажене успомене Патријарха српског Павла. Православни саветодавни центар је синтеза савремене медицине и православне науке који обједињени служе народу ради духовног здравља. Ова света идеја родила се у манастиру Ћелијама у срцу игуманије и њеног светог сестринства са великом жељом да помогну духовно напаћеном народу, следујући пут свог духовника Светог оца Јустина.

              Циљ Православног духовног центра Свети Јустин је да свештеници и високообразовани стручњаци из области теологије, психологије, психијатрије и социологије са богатим искуством у својим научним областима помогну бесплатно свима који затраже саветодавну помоћ у Православном духовном центру Свети Јустин у којем почиње да се врши:

– Духовно саветовање – Индивидуално саветовање и терапија – Саветовање младих –
– Предбрачно, брачно и породично саветовање – Психијатријска евалуација и психотерапија
– Превенција употреба дроге и алкохола као и терапија са зависницима – Проблеми секти и њихове штетности по људску душу – Психолошки проблеми у старости – Едуковање за живот у новој средини – Посттрауматски синдром.

          У случајевима даље интервенције Центар сарађује са потребним медицинским и социјалним институцијама. Све информације које се односе на доласке и саветовање одржавају се у професионалној дискрецији и сигурности. Духовни саветодавни центар почиње са радом крајем априла. Тачан термин накнадно ћемо објавити.

За све информације потребно је обратити се на телефон 014/3519-715, 014/233-403

Управа манастира Ћелије