Духовне беседе при Храму Вазнесења Христовог у Убу

Казивање о исцељењима крај моштију Светог Нектарија Егинског

– Исцељења Светог Некатарија Егинског су још један показатељ неизмерне љубави Божје, коју Он излива над телесно слабима, а у вери у Њега непоколебљивима.

Потреба за чудом, утеха да има наде, као и то да Бог никада не оставља своју творевину саму, била је повод да се велики број хришћана како из Уба, тако и Ваљева, Шапца и Београда, окупи у сали парохијског дома при цркви Христа Спаситеља у Убу, да послуша сведочења иконописца Наталије Ковачевић о чудима која се дешавају над моштима Светог Нектарија Егинског.

Како нам јеванђелист преноси Христова чуда, „које кад би се редом написало, ни у сами свијет, мислим, не би стале написане књиге“ (Јов 21, 25), пројављују се на различите начине и после Његовог Вазнесења. Вера у Њега изродила је велики број светитеља кроз које Он непрекидно дела, мотри, опомиње… Један од многих је и Свети Нектарије, над чијим моштима многи су од Бога затражили и нашли исцељење, како телесно, тако и духовно.

Први део предавања Наталије Ковачевић био је усмерен на живот и рад Светог Нектарија. На острву Егина у Грчкој подигнут је манастир посвећен Светом Нектарију, у који из године у годину одлази велики број верника, ради поклоњења овој светињи. Највећи број је оболео од неког облика рака.

Чуда се дешавају свакодневно. Највећима од њих Наталија Ковачевић је посветилаово предавање.

О тим сведочењима можете се упознати и кроз снимак који ће бити објављен на сајту „Цркве Уб“.

Милош Рафаиловић, вероучитељ

[supsystic-gallery id=’36’]