Владичанска Литургија у недељи Светог Јована Лествичника у саборном храму

Истрајмо у посту и молитви!

На празник Преноса моштију Светог Никифора Цариградског и недељи Светог Јована Лествичника, 26/13. марта 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Васкрсења Христовог у Ваљеву, уз саслуживање свештеног братства храма.

У четвртој недељи Часног поста, важно је подсетити се на снагу коју, уз молитву, овај подвиг пружа човеку. Пост и молитва наша су два најјача оружја у борби са злим дусима, гресима и слабостима. То су два крила са којима човек узлази на небо, уз братољубље, милосрђе и чисто срце. Јер, говори нам Свето јеванђеље, блажени су чисти срцем јер ће Бога видети, беседио је протојереј Горан Анђелић на Владичанској Литургији у саборном ваљевском храму.

Ову недељу наша Света Црква посветила је Светом Јовану Лествичнику, великом Божјем угоднику из седмог века, аутору чувеног дела „Лествица“, које је многим боготражитељима показало пут у живот вечни. Свети Јован Лествичник је, као и многи светитељи које славимо сваког дана, наш путовођа у овом животу, истакао је прота Анђелић. Угледајући се на њега и све свете, истрајмо у посту и молитви, закључио је он.

По завршетку Литургије, велики број верника приступио је Светој тајни причешћа.

Ј. Ј.

[supsystic-gallery id=’35’]