Епископ ваљевски Г. Милутин посетио је први Сајам воћарства у Пољопривредној школи у Ваљеву

Први Сајам воћарства одржан је 17. и 18. марта у Ваљеву на простору Пољопривредне школе „Ваљево“. Организатори овог сајма су Град Ваљево, ЈП „Агроразвој-ваљевске долине“ и Пољопривредна школа са домом ученика „Ваљево“.Сајам, такође, представља део програма у оквиру обележавања 20. марта, Празника града Ваљева. Другог дана сајма 18. марта 2017. године Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин посетио је ову манифестацију.

Директор Пољопривредне школе Милан Гајић дочекао је Епископа и показао му изложени материјал. На сајму су излагали многи произвођачи и прерађивачи воћа из ваљевског краја, а Пољопривредна школа је имала свој штанд. Такође, излагане су и пољопривредне машине, као и разне саднице. Директор и Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин разговарали су о значају и перспективи пољопривреде у Србији, о производњи органског воћа без пестицида и о вредностима које ова школа негује. Значајно место на Сајму заузела су и предавања врхунских стручњака и професора који су говорили о актуелностима у воћарству. У склопу програма одржане су и показне вежбе орезивања воћа.

Према речима господина Милана Гајића oвo je потврда да школа испуњава своју мисију и да, поред школовања младих, доприноси и развоју пољопривреде у ваљевском крају.

Епископ је заблагодарио директору и честитао на још једној успешној манифестацији у Пољопривредној школи.

Стеван Сировљевић, ђакон

[supsystic-gallery id=32 position=center]