СЕЋАЊЕ: Протојереј Милован Теовановић

На дан светих мученика Памфила, Порфирија и других, 1. марта/ 16. фебруара 2017. године, уснуо је у Господу протојереј Милован Теовановић, парох прве ваљевске парохије и архијерејски заменик.

Протојереј Милован Теовановић рођен је 28. јула 1979. године у Брештици (Општина Крупањ), од оца Драгана и мајке Миланке. Основну школу завршио је у Крупњу. По благослову тадашњег Епископа шабачко – ваљевског Г. Лаврентија, године 1994. уписује богословију. Први разред завршава у издвојеном одељењу при манастиру Каона, а остала четири у Богословији „Свети Сава“ у Београду. Након одслуженог војног рока, 2001. године уписује студије Катихетског института ПБФ – а у Београду, које завршава 2003. Радио је као вероучитељ у Лајковцу. У чин ђакона, Епископ Лаврентије рукополаже га 2004., а годину касније у чин презвитера. Парох 16. ваљевске парохије постаје 2007., а након тога 2008. године прелази на прву парохију. Године 2009. прима дужност архијерејског намесника другог ваљевског. Звањем протојереја, Епископ ваљевски Г. Милутин одликовао га је 2011. године на Светој Литургији у саборном градском храму. На дужност архијерејског заменика ступио је 2016. године.

Протојереј Милован Теовановић оставио је иза себе супругу Ружицу и ћерку Јулију.

Опело проти Миловану Теовановићу биће служено у петак 3. марта 2017. године у 12 часова у Храму Васкрсења Христовог у Ваљеву, док ће сахрана бити обављена у 14 часова на Новом гробљу у Ваљеву.

Ј. Ј.

СРОДНЕ ВЕСТИ

Молитвени опроштај од проте Милована Теовановића
Вести Некролог

Молитвени опроштај од проте Милована Теовановића

- На празник Светог Лава Римског и Светог Флавијана Цариградског, 3. марта/8. фебруара Лета Господњег 2017., Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин са свештенством и свештеномонаштвом Ваљевске епархије, Архиепископије београдско...
детаљније