Први састанак ради оснивања Православног саветодавног центра у Ваљеву

Као припрема за оснивање Саветодавног центра при Духовној библиотеци Св. Отац Јустин Поповић одржан је први састанак Епископа ваљевског Г. Милутина, игуманије манастира Ћелије мати Гликерије и девет доктора.

На почетку се Владика обратио присутнима, заблагодаривши Господу Богу за сва добра која нам дарује, игуманији Гликерији што је својим марљивим трудом окупила представнике медицине и богословља да започну једно, у нашем граду ново, јеванђелско дело. Посебну захвалност Владика је указао докторима што су се одазвали позиву игуманије и дошли у епископску резиденцију.

Због неопходности и броја људи који болују од болести зависности, депресије, оних оптерећенх стресом који долазе у манастир тражећи помоћ, управа ћелијске обитељи са својим сестринством изнела је предлог да се и у Ваљеву, по узору на Београд, отвори „Православни саветодавни центар“. Овај центар био би мост између медицине и православља а то обједињавајући добијамо најбоље резултате.

У раду Саветодавног центра добровољно и без надокнаде учествовали би свештеници, психолози, психотерапеути, психијатри, социолози, дефектолози… Присутни доктори су се радо одазвали позиву и прихватили да учествују у раду Саветодавног центра, а Епископ ваљевски Господин Милутин одредиће искусног духовника који ће чинити саставни део овог центра.

Састанак је завршен са закључком Епископа да је добро ако се радом овог Саветодавног центра спасе макар један човек.

Стеван Сировљевић, ђакон

[supsystic-gallery id=9 position=center]