„Слово љубави“ ученика ОШ „Десанка Максимовић“

Основна школа „Десанка Максимовић“ и Храм Светог Георгија у Новом насељу вишегодишњи су пример пословично добре сарадње Цркве и школе. Од повратка веронауке у наставу, одзив ученика је веома висок, а научено на часу примењују се како у богослужбеном животу новонасељског храма, тако и у виду разних акција, које ученици организују ради пружања помоћи онима којима је потребна, очувања околине и слично.

Заједничарењем на часовима, школским одморима и током слободног времена уопште, ученици ваљевске „седме“ поделили су своја интересовања и, уз помоћ наставника, открили своје таленте, из чега је проистекао школски часопис „Слово љубави“, чији је други број однедавно доступан читалишту.

Поред информација о раду школе, учешћу ученика на такмичењима, радионицама и екскурзијама, „Слово љубави“ доноси обиље интересантних садржаја о биљкама и животињама, хобијима, путописе, интервјуе са наставницима, модне и кулинарске препоруке, ђачке прозне и поетске радове, као и одломке из житија светитеља, и кратке текстове о празницима. Главни уредник часописа је вишегодишњи вероучитељ у ОШ „Десанка Максимовић“ Мија Бојиновић, који се труди да кроз часове веронауке развије ученичку креативност, о чему сведочи настанак школског гласила. Техничку припрему потписује Биљана Арсенић, а електронску Снежана Јовановић. Аутори текстова су ученици различитог узраста и наставници. Свима који желе да прочитају, „Слово љубави“ доступно је на сајту школе.

Ј. Ј.