Прославимо Светог Нектарија саборно и радосно!

Неколико година уназад, празник Светог Нектарија Егинског у Ваљеву је сабирао мноштво верног народа, како из нашег краја, тако и других крајева Србије и света. Од 17. маја 2018. године славни Егински Чудотворац међу нама је још снажније присутан, својим светим Моштима у Храму који му је посвећен на ушћу Градца у Колубару. Из дана у дан, ова светиња место је поклоњења бројних богочежњивих душа и болестима уневољених, који одлазе оснажени и утешени молитвама великог Божијег угодника.

Празник Светог Нектарија Егинског и ове године Епархија ваљевска обележиће великом молитвеном свечаношћу. У четвртак 22. новембра 2018. године, са почетком у 09 часова, Свету Архијерејску Литургију у Храму Светог Нектарија служиће Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Милутин, са епархијским свештенством и свештеномонаштвом.

Епархија ваљевска позива сав верни народ да се и овог 22. новембра окупи у што већем броју и саборно и радосно узнесе молитве Светом Нектарију у првом Храму који му је посвећен на територији Српске Православне Цркве. Храму, који са својом прелепом уређеном портом, представља комад острва Егине у Ваљеву, посебно од Духовског понедељка, славе града Ваљева, када у њему Мошти Светог Нектарија постају доступне верницима за целивање.